29-06-2016 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Rondetafelgesprek

Praat mee over de toekomst van cultuur in Roosendaal

Tijd: 19.30 uur
Entreeprijs: € 0,00
Kloosterstraat 19b
4724 EE Wouw

Roosendaal is rijk aan culturele activiteiten, initiatieven en organisaties. En dat is mooi! Cultuur is immers een belangrijke drager en verbinder van mensen en ideeën. Roosendaal wil dit rijke culturele leven verder laten groeien en bloeien door een breed gedragen visie in een nieuwe cultuurnota. Roosendalers kunnen daarover meepraten tijdens rondetafelgesprekken en meebepalen hoe hun gemeente er cultureel uitziet in de toekomst.

De twee rondetafelgesprekken zijn op woensdagavond 29 juni en dinsdagavond 5 juli. Wethouder Hans Verbraak neemt namens het Roosendaalse college deel aan beide avonden. De gesprekken worden voorbereid door Allies Swinnen en begeleid door Matthijs Steeneveld. Hij zal als externe gespreksleider werken vanuit de methode van 'waarderend onderzoeken'. In de gesprekken staan kunst en cultuur in Roosendaal en de omliggende dorpen centraal.

Er komen verschillende thema’s aan bod, zoals ‘ruimte voor talent’, ‘leggen van verbindingen’, 'investeren in kwaliteit en professionaliteit', 'verbeteren van vestigingsklimaat kunstenaars', ‘bevorderen cultuureducatie en amateurkunst’. De gesprekken starten met wat er is, wat de successen zijn en hoe de verbindingen zijn tussen de verschillende leeftijdsgroepen, doelgroepen en sectoren.

De rondetafelgesprekken zijn van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Op woensdag 29 juni komen we bijeen in Wouw, op dinsdag 5 juli in Roosendaal. Wil jij samen-handelen en actief meedenken, meedoen en meebepalen hoe cultuur in jouw gemeente eruit gaat zien? Meld je dan via de site aan voor een of twee rondetafelgesprekken. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met aanvullende informatie.