10-09-2016 t/m 11-09-2016 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Nispen Inspireert!

Heerlijckheid in beweging

Tijd: opening 13.30 uur
diverse in
locaties Nispen

Deze derde editie van Nispen Inspireert! draagt als thema ‘Heerlijckheijd in beweging’.  Nispen Inspireert! vindt plaats op 10 en 11 september en op 17 en 18 september op verschillende locaties in het dorp.

De officiële opening van ‘Nispen Inspireert!’ vindt plaats op zaterdagmiddag 10 september a.s. om 13.30 uur in de kerk H. Maria Hemelvaart, Kerkplein 1 te Nispen. Tevens zal dan het kunstwerk onthuld worden, waaraan vanaf mei dit jaar vele Nispenaren een bijdrage hebben geleverd. In de kerk is ook een expositie van (oud-)Nispenaren die kunstzinnig bezig zijn te zien, aangevuld met een nevenprogramma met diverse activiteiten zoals zang, muziek en erfgoed.

Op zondag 11 september kunt u vanaf 11.00 uur terecht op de ‘kunstmarkt à la Montmartre'. Om de Franse sfeer compleet te maken zal er Franstalige live-muziek aanwezig zijn en verzorgt Onderling Kunst een passende act.

Het nevenprogramma bestaat, naast de al genoemde kunstmarkt, uit verschillende andere activiteiten. Zo organiseert zaterdagavond 10 september Stichting Openluchttheater Nispen een filmavond en op zondag 11 september is er een koffieconcert van harmonie St. Caecilia en treden Nispen Vocaal en zangkoor St. Caecilia gezamenlijk op.

Op zaterdagavond 18 september brengt Stichting Nispen Blues het dorp in muzikale beweging met maar liefst vier acts. Een dag later kunt u meedoen aan een workshop Falung Gong en is er een fietstocht van de heemkundekring met een cultuurhistorisch thema. Ook op andere dagen is er aandacht voor het lokale erfgoed. Zo is de ‘molen van Aerden’ op 10 september (Open Monumentendag) voor het publiek opengesteld en vindt zaterdagmiddag 18 september een lezing plaats over ‘Nispen en het spoor’. In de periode van 10 tot en met 18 september kunt tenslotte meedoen aan een Kuierkwis door de dorpskern van Nispen waarbij u kunt speuren naar kunst en erfgoed.