23-10-2016 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Boo Boo Davis

en band

Tijd: 16.00 - 20.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Kerkstraat 4-6
4701 HV Roosendaal

Boo Boo Davis is waarschijnlijk een van de laatste mannen die kan navertellen hoe het harde leven in het Mississippi van de jaren ’30 en ’40 was. Hij is een van de weinige authentieke bluesmannen uit Mississippi die nog steeds als eredivisiespeler actief is.

Oorspronkelijk stond hij als drummer op de loonlijst van legendes als Little Walter, Sonny Boy Williamson en Elmore James. Tegenwoordig stapt dit 73-jarig natuurtalent door het leven als zanger en mondharmonicaspeler die zijn weerga niet kent. Met zijn spel op de bluesharp laat hij de hypnotiserende klanken van zijn thuisstaat herleven, terwijl zijn fenomenale gravelstem Howlin’ Wolf naar de kroon steekt.

Boo Boo Davis en zijn band blijven dicht bij de originele Mississippi blues, en leggen de focus op de groove en de feel, maar vooral: het plezier in spelen. Dit wordt pas echt duidelijk wanneer je Boo Boo Davis bezield zijn nummers ziet spelen. Onlangs verscheen 'Oldskool', zijn tiende cd en die klinkt zoals het hoort: bezwerend, rauw en onontkoombaar.

Foto : Yannick PERRIN/www.yannickperrin.fr