12-11-2016 De Kring

RACE

Het Nationale Toneel

Tijd: aanvang 20.00 uur
Entreeprijs: € 26,50
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
Een razendsnelle advocatenshow over racisme en leugens

Het debuut van Eric de Vroedt als artistiek leider bij het Nationale Toneel is RACE, een  razendsnelle en spannende advocatenshow over de vernietigende gevolgen van (positieve) discriminatie. Twee gehaaide topadvocaten – de één zwart, de ander wit – worden benaderd door de rijke, witte zakenman Charles Strickland. Hij wordt ervan beschuldigd een zwarte vrouw te hebben aangerand in een hotel. Terwijl de media hem al hebben berecht als ‘seksist’ en ‘racist’, blijft hij volhouden onschuldig te zijn. Als de zwarte stagiaire Susan zich iets teveel met de zaak bemoeit, barst op het advocatenkantoor een vlijmscherpe strijd los. Schuld, seks, leugens en ras vormen een venijnige cocktail. Hoe zwart-wit is deze zaak eigenlijk? In 2009 schreef David Mamet dit heftige – en succesvolle – toneelstuk met provocatieve humor en snelle dialogen. Regisseur Eric de Vroedt ensceneert RACE, zijn debuut als artistiek leider van het Nationale Toneel, als een visueel spektakel met dubbelzinnige acts.
www.nationaletoneel.nl

regie: Eric de Vroedt – tekst: David Mamet – vertaling: Pieter en Sascha Hilhorst – spel: Hein van der Heijden, Werner Kolf, Mark Rietman en Romana Vrede

Uit ervaring is gebleken dat het bijwonen van een inleiding de theaterervaring van de avond vergroot. De inleiding kost € 2,50 inclusief een kopje koffie of thee. In het digitale bestelproces kun je de inleiding bijboeken. Telefonisch reserveren kan natuurlijk ook (0165 - 555 555).