27-11-2016 De Kring

Klaasje en de Chocolade Fabriek

muzikale theatervoorstelling

Tijd: 12.00, 14.00 en 16.00 uur
Entreeprijs: € 7,00
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal

Klaasje en de Chocolade Fabriek vertelt het bijzondere verhaal van de kleine Klaasje die samen met haar vader en moeder in een bescheiden huis woont aan de rand van Roosendaal. Als op een zekere morgen Klaasje slaperig de trap afloopt en op de deurmat de ochtendkrant ziet liggen, valt haar oog op de volgende krantenkop: ‘Sinterklaas opent deuren Chocolade Fabriek!’. Normaal gesproken mag geen enkel kind de fabriek van Sinterklaas betreden, maar dit jaar wordt een uitzondering gemaakt voor de vijf kinderen die een gouden toegangskaart weten te bemachtigen. Deze gouden kaarten zitten verstopt in tussen het snoepgoed dat de Pieten uitdelen tijdens de Intocht in Roosendaal.

De ouders van Klaasje verbieden het meisje echter om naar de Intocht van Sinterklaas te gaan kijken; ‘Het is onzin en volstrekte nonsens’. Op de dag van de Intocht zit Klaasje treurig in het raam en luistert naar het feest dat ‘stilletjes aan haar huisje voorbij gaat’. Wanneer Klaasje de volgende ochtend wakker wordt, blijkt Sinterklaas haar de vorige middag gemist te hebben en heeft Zwarte Piet alsnog een bijzonder cadeautje laten bezorgen in de schoen van het meisje. Vol verwachting scheurt Klaasje het papier van het pakje en ontdekt het allermooiste cadeautje dat het meisje ooit heeft gekregen van Sinterklaas. Een doldwaze, muzikale theatervoorstelling over Sinterklaas en zijn Pieten, over vijf hoopvolle kinderen en hun avontuur in de Chocolade Fabriek van Sint Nicolaas.

Het verhaal wordt ondersteund door een live Pietenband en driemaal gespeeld in de Grote Zaal van de Kring Roosendaal op zondag 27 november.
Tijdens de Intocht van Sinterklaas op zaterdag 12 november maakten vijf kinderen kans op unieke kaarten voor de middagvoorstelling door het vinden van een gouden toegangskaart tussen het snoepgoed van de Zwarte Pieten!

Let op: de getoonde prijs is exclusief consumptie.

Extra leuk
Zowel De Kring als het Tongerlohuys staan compleet op z’n kop deze dag. Werkelijk alles staat in het teken van Sinterklaas en natuurlijk zijn er allerlei toffe activiteiten te doen voor de kinderen.

Regie: Sander Nijssen - muziek: Jasper van Overveld - productie: Sint Nicolaas Comité Roosendaal