08-01-2017 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

OPTREDEN ED & THE GATORS IN ROOSENDAAL

Tijd: 16.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Tongerloplein 4
4701 HV Roosendaal

Op zondagmiddag 8 januari vindt in bluescafé Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats van Ed & the Gators.  Het optreden van deze belgische band begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Ed and the Gators is een swingende bluesband die het publiek meeneemt door de geschiedenis van the blues. Frontman Eddy Desmul stond op het podium als gastmuzikant van Amerikaanse artiesten Joan Baby en Josh Harp en toerde met reeds twee maal in de States. Zijn krachtige stem doet denken aan de Texaanse bluesman Guy Forsyth en bovendien speelt hij ook uitstekend bluesharp en slidegitaar

Zijn medemuzikanten worden regelmatig gevraagd als begeleidingsband van oa. Ian Parker en toerden eerder met oa. Carey Bell, Louisiana Red, Hook Herrera en Sista Monica.

Het repertoire van Ed & the Gators bevat rauwe Chicago blues,  swingende West-Coast  en New-Orleans songs.  Dit geheel wordt bovendien afgewisseld met een stevige Texaanse shuffle of wat ouderwetse country blues … You name it, the Gators play it.