19-02-2017 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Jean Paul Rena Band

Tijd: 16.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Tongerloplein 4
4701 HV Roosendaal

Liefhebbers van bluesrock moeten op zondag 19 februari naar café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal. Daar geeft de Jean Paul Rena Band vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijk optreden.

Jean Paul Rena werd in 2004 gelanceerd met hun cd Introducing….. op het kwaliteits-platenlabel CoraZong Records. De reakties van de pers op dit debuut-album zijn direct zeer lovend en maken melding van “…..een club muzikanten dat menig verschroeid podium achter zich liet. ( Oor )

Jean-Paul Rena is een blanke, 120 kilo wegende “Boogieman” uit Den Haag. Deze ‘white boy’ komt uit een muzikaal kunstenaarsgezin, perst de muziek uit zijn gitaar en neemt het publiek op toer langs roots en blues. Naast zijn activiteiten op grotere podia verzorgt Rena ook regelmatig intieme semi-akoestische optredens. Het leidt tot andere interpretaties van zijn ‘originals’. Akoestisch, soms ook elektrisch, maar altijd met dezelfde hoge intensiteit.

Mede dankzij de vele optredens in binnen- en buitenland is Jean-Paul als zanger en gitarist gegroeid sinds de debuut-cd. Zijn nieuwste cd Can't Be Satisfied is ongecompliceerd, eerlijk en powerful. Zelfgepende songs worden afgewisseld met covers als Hoochie Coochie Men die Rena op inventieve wijze naar zijn eigen hand zet.Daarbij wordt hij ondersteund door de strakke ritmesectie van drummer Rick Kuyper en bassiste Renee Overbeeke.


Deze muziek is zo intens dat stilzitten absoluut geen optie is. En zoals Fret Magazine het verwoord: “JP Rena klopte met Introducing heftig op de deur, met Can’t Be Satisfied is hij helemaal binnen. Let’s have a party !!!!”