18-03-2017 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

BOEKENPRESENTATIE OVER LEVEN VAN 91 JARIGE DICK HAGEMAN

Tijd: 15.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Tongerloplein 9
4701 HV Roosendaal

Op zaterdagmiddag 18 maart wordt in De Moriaan, Tongerloplein 9 te Roosendaal het boek “Ik Heb Kermis Gevierd” gepresenteerd. Dit boek werd geschreven door Angeline Graste en gaat over het leven van de 91-jarige Ossendrechtenaar Dick Hageman. De presentatie staat gepland vanaf 15.00 uur, waarna Dick Hageman samen met zijn Roosendaalse begeleidingsband ook een gratis toegankelijk optreden zal verzorgen.

Dick Hageman is zanger-gitarist en troubadour van het eerste uur. Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook engelstalige evergreens. Een prachtige stem, getuigend van een rijk leven. Ook leerde hij al reizend het vak van pottenbakker. Gevestigd in Ossendrecht had Dick zijn atelier "De Stenen Kus". Van hieruit werden (naast het creëren van zeer origineel keramiek) de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Sinds begin jaren '80 verzorgt Dick optredens met zijn band. Met deze muzikanten is in de loop der jaren vooral met veel passie gespeeld. Zijn band bestaat uit Kees Luykx (drums), Don Haagh (gitaar), Ton van Tilburg (accordeon) en John Zwetsloot (bas).

Dick Hageman bracht in de periode 1980 – 2016 diverse singles en cd’s uit. Daar komt met het boek “Ik Heb Kermis Gevierd” een prachtig vervolg op.