02-04-2017 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Optreden Thomas Toussaint in Roosendaal

Tijd: 16.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Tongerloplein 4-6
4701 HV Roosendaal

Op zondag 2 april vindt in café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats van een van de beste bluesharp-spelers uit Europa. Het optreden van de Thomas Toussaint en zijn band begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

De gemeenschappelijke passie voor de blues heeft ertoe geleid dat vier jonge muzikanten elkaar hebben gevonden in de Thomas Toussaint Band. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp en rock ’n roll. Hun repertoire is vastgelegd op de debuut-cd “Groovin’ On Up” uit 2016. Daarnaast won Thomas begin 2017 de Award als beste nederlandse harmonicaspeler van 2016.

Belangrijke invloeden zijn Jimmy Reed, B.B. King, Jimmy Rogers en Magic Sam. Bandleider Thomas Toussaint werkte eerder samen met buitenlandse artiesten als Tail Dragger, John Primer en The Hoax. Zijn band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80.