09-04-2017 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Little Boogie Boy Bluesband

Tijd: 16.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Tongeloplein 4-6
4701 HV Roosendaal

Lifehebbers van blues en soul zijn op zondagmiddag 9 april welkom in bluescafé Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal. Daar vindt een optreden plaats van de Little Boogie Boy Blues Band.  Het optreden begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

 

De Little Boogie Boy Bluesband hanteert afwisseling als leidraad. Chicago en Mississippi blues, sappige soulballads, swingende shuffles, funky New Orleans blues zijn enkele stijlen die worden gebracht. De band is gewapend met zang, gitaar, bas en drums.  Het verhaal van zanger-gitarist Hein Meijer is bijzonder: op jonge leeftijd ging hij naar Amerika, ontmoette zijn idolen en speelde samen met hen zijn favoriete muziek. Bovendien gebruikte hij een vals paspoort om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en werd hij door de amerikaanse artiesten Little Boogie Boy genoemd.


Little Boogie Boy is inmiddels driemaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist en beste vocalist. Hij deelde het podium met artiesten als Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr, begeleidde met zijn band o.a. John Primer, Nick Holt, Mojo Buford, Tail Dragger, Harmonica Shah, R.J. Mischo, en was als eerste Nederlander te zien op het befaamde King Biscuit Festival in Helena, Arkansas.

 

“It`s All-in The Blues” is de titel van het laatste album, welke door Bluesbreeker gerecenseerd werd als: “een prachtige muzikale reis die van begin tot einde boeit”.

 

Met zijn ruime ervaring is Little Boogie Boy een wandelende jukebox geworden, met daarin zoveel songs opgeslagen dat een gevarieerd repertoire tijdens optredens gegarandeerd is. Let the good times roll !!