22-04-2017 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Verstraaten & Wilkinson

Tijd: 21.30 uur
Entreeprijs: € 0,00
Tongeloplein 4-6
4701 HV Roosendaal

Op zaterdag 22 april verzorgt zanger-gitarist Jasper Verstraaten met de amerikaanse muzikant Steve Wilkinson een bijzonder optreden  in bluescafé Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal.  Het optreden begint om 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

Roosendaaler Jasper Verstraaten is frontman van de bekende westbrabantse bluesformatie Farstreet. Jasper is opgegroeid met diverse bluesjams en deed al snel ervaring op in diverse bands. Zo verzorgde hij gastoptredens met artiesten zoals Jan de Bruijn, Jan Akkerman, Mike & the Mellotones, Chicago blueslegend Eddy Clearwater en the Juke Joints. Zijn grootste invloeden zijn gitaristen als Gary Moore, Rory Gallagher, Jimi Hendrix en Buddy Guy.

Bij het optreden in Roosendaal komt Steve Wilkinson als bijzondere gastmuzikant mee. Steve Wilkinson ( zang, gitaar, washboard, bluesharp ) maakte al op achttien-jarige leeftijd zijn eerste opnamen bij de befaamde Plant Studio's, New York. Hij speelde met Mitch Mitchell en Keith Moon, zwalkte door Manhattan met een laveloze John Lennon aan de arm en was kind aan huis bij Jimi Hendrix. Hij tourde en woonde over de hele wereld en was leadzanger in ontelbare bands. Meer recent tourde hij uitgebreid in het voormalige Oostblok.

Dit duo mengt diverse stijlen van de blues met rock & roll, ballads en uptempo boogies. Het repertoire is rauw en stevig, maar zeker ook met intieme en ingetogen songs. Hiermee staan Verstraaten en Wilkinson garant voor een optreden vol passie en gedrevenheid.