28-05-2017 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Optreden Deep & Dudes

Tijd: 16.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Tongeloplein 4-6
4701 HV Roosendaal

Op zondagmiddag 28 mei vindt in café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats van Deep & the Dudes.  Het optreden begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Het repertoire van dit viertal bestaat uit obscure originals en eigen composities. Naast een deel eigen nummers duikt de band in het rijke muzikale erfgoed van bluescomponisten van weleer zoals Bart Davenport, Paul Gayten, Earl King en Wynonie Harris.

Muzikaal zijn Deep & The Dudes niet in een hokje te plaatsen. Hun muziek is vooral kleurrijk. De groep kan bovendien terugblikken op een rijk bluesverleden. Zo fungeerden de muzikanten als begeleidingsband voor diverse Armerikaanse artiesten, waaronder Lynwood Slim. Hoogtepunt was een zevendaagse tour in de USA met o.a. twee optredens tijdens de 25-jarige jubileumeditie van het befaamde Chicago Bluesfestival.

Deep & The Dudes spelen een kolkende mix van ritmische garageblues, swing, Chicagoblues en 60-er jaren rhythm & blues in combinatie met moderne stijlen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor frontman Daan Prevoo ( zang, mondharmonica, saxofoon ) en meester-gitarist Paul Voestermans wiens gitaarstijl prominent op de voorgrond staat. De voor de Dutch Blues Award genomineerde bassist Arno Vervest en drummer Sjaak Korsten vormen het rotsvaste ritmetandem van The Dudes.

Deep & The Dudes beheersen het volledige bluesidioom en staan zonder twijfel garant voor een aanstekelijke portie blues.