11-06-2017 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Stackhouse in Roosendaal

Tijd: 16.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Tongerloplein 4-6
4701 HT Roosendaal

Op zondagmiddag 11 juni vindt in bluescafé Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats van de band Stackhouse. Het optreden van deze band begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Stackhouse is een swingende, door harmonica geleide band en speelt traditionele blues in de klassieke Chicago traditie. De inspiratie voor de bandnaam is afkomstig van bluesman Houston Stackhouse die veel traditionele blues muzikanten beïnvloedde en die later naar Chicago verhuisden. Ondanks een vrij groot leeftijdsverschil tussen de bandleden, doet hun schijnbaar moeiteloze samenspel allerminst een generatiekloof vermoeden. Hun laatste album " Tailgatin' " gaat verder waar de band bij debuutalbum "Big Fish Boogie" was gebleven, en duikt nog dieper in de blues.

De in 2010 verschenen debuut EP werd opgepikt door zowel regionale als nationale stations, waaronder Radio 1 (B) en Arrow Classic Rock programma Bluesbox. Binnen een jaar na de release van de cd "Big Fish Boogie" stond Stackhouse op het affiche van het Belgische Rythm & Blues Festival in Peer. Behalve vele cluboptredens leidde dit tot festivaloptreden in oa. Kwadendamme Brielle, Dordrecht en Wageningen. In bluescafé Kerkzicht presenteert de band hun nieuwe album “ Tailgatin’.

Stackhouse combineert eigen werk met smaakvol gekozen covers en staat garant voor een geslaagde en vooral swingende bluesparty !