20-12-2018 De Kring

Liefdesverklaring (voor altijd)

Marien Jongewaard, René van 't Hof e.a.

Tijd: 20.15 uur
Entreeprijs: € 22,50
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal

tekst: Magne van den Berg - concept en regie: Nicole Beutler en Magne van den Berg - spel: Antoinette Jelgersma / Maureen Teeuwen, Cas Enklaar, Marien Jongewaard en René van ’t Hof - artistiek advies: Piet Menu - muziek: Gary Shepherd - coproductie van Nicole Beutler Projects, Het Zuidelijk Toneel, Rudolphi Producties / Nicole Beutler & Magne van den Berg

Antoinette Jelgersma / Maureen Teeuwen, Cas Enklaar, Marien Jongewaard en René van ’t Hof: deze vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken wij naar hen, nu kijken zij terug.
Het begon allemaal met de beroemde Publikumsbeschimpfung uit 1968, waarmee toneelschrijver Peter Handke het in zijn ogen intellectuele publiek de huid vol schold. In 2014 adopteerden toneelschrijver Magne van den Berg en theatermaker/choreograaf Nicole Beutler het stuk en draaiden het 180 graden. Met zes jongeren brachten ze Liefdesverklaring, een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek. De voorstelling kreeg laaiend enthousiaste reacties. Liefdesverklaring (voor altijd) is het vervolg. Het is doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt liefde niet zonder strijd. De voorstelling is een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.