22-12-2018 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Bachs Weihnachtsoratorium

Tijd: 20.00 uur
Entreeprijs: € 32,50
Torenplein 1
4724 BA Wouw

In het voorjaar van 2018 is de stichting Matthäus Passion Oudenbosch neergestreken in Wouw voor twee uitvoeringen van het meesterwerk van Bach. Het was het 25e opeenvolgende jaar dat de stichting uitvoeringen organiseerde, soms één, meestal twee per jaar. Dit bijzondere jubileum wordt nu gevierd met een extra concert van Bachs Weihnachtsoratorium op zaterdag
22 december in de Lambertuskerk in Wouw.

Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes afzonderlijke cantates, die samen het verhaal vertellen van de geboorte van Jezus tot en met de komst van de Drie Koningen. Op deze avond worden vier van de zes cantates uitgevoerd (te weten nummer 1, 2, 3 en 5). Wie Bach alleen kent van de Passionen zal verbaasd zijn over de uitbundigheid en het enthousiasme van delen van dit Weihnachtoratorium, al was het alleen al door de orkestbezetting met trompetten en pauken.

Het concert begint om 20.00 uur, kaarten vanaf € 25,- kunt u hier bestellen. Vanwege het jubileum krijgen alle bezoekers een boekje met de cv’s van de uitvoerenden, tekst en vertaling van de gespeelde werken en een toelichting op de muziek. In dit boekje zal ook worden teruggeblikt op de historie van onze stichting in een aantal artikelen en interviews. In de pauze is voor iedereen gratis koffie of thee beschikbaar.