05-05-2019 VVV Roosendaal

Bevrijdingswandeling Roosendaal met live gedichten

Tijd: 10.30 uur
Entreeprijs: € 4,50
Markt 71
4701 PC Roosendaal

Op Bevrijdingsdag organiseert VVV Roosendaal twee unieke wandelingen onder leiding van de locals Joss Hopstaken en Theo de Munnik. In het kader van de bevrijding worden op de route diverse monumenten en gedenkstenen bezocht. Tijdens de wandelingen worden er live gedichten voorgedragen.

Wandelroutes
Op de ene route kom je langs het Polar Bear monument, het symbool voor de bevrijding door regimenten van de Polar Bear Divisie en een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Bij de andere wandeling kom je langs Stolpersteine, ofwel struikelstenen, die herinneren aan de holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Ook het Parklaanmonument, het beeld in de voorgevel van Mariadal en de begraafplaats zijn in deze tocht opgenomen. Dit jaar worden er tijdens de wandelingen gedichten over bevrijding of oorlog voorgedragen.

Geleide wandeling
De local Joss of Theo neemt je mee langs geschiedkundige punten in de stad, waaronder monumenten, gedenkstenen en gebouwen die iets vertellen over de dramatische gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Inschrijven
Belangstellenden dienen zich vanaf 1 april a.s. inschrijven voor deze unieke wandelingen. De wandelingen starten beiden om 10.30 uur. Deelname kost € 4,50 p.p.Begin: 05-05-2019 10:30:00
Ticket: € 4,50, inschrijven vanaf 1 april bij VVV Roosendaal