24-05-2019 De Kring

Internationaal Danstheater

Tin Pan Alley

Tijd: 20.00 uur
Entreeprijs: € 24,01
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal

a tribute to the American popular song and dance

muzikale leiding: Ben van den Dungen en Tanya Schaap - special guest: Marije Nie (o.a. tapdance en percussie) - choreografie: Neel Verdoorn - licht- en decorontwerp: Pelle Herfst - kostuums: Karisma Costumes / Ben Voorhaar.

Internationaal Danstheater brengt in zijn tweede coproductie met Musica Extrema een ode aan de durfals, zoekers, gekken en vernieuwers en gaat daarvoor terug naar de roerige jaren twintig van de vorige eeuw. In de grote steden, en met name in New York, barstte het muzikale leven uit zijn voegen. Honderden componisten en musici schreven melodieën en liedjes die de rest van de Amerikaanse en uiteindelijk ook de Europese muziekindustrie blijvend hebben veranderd.

Tin Pan Alley, het gebied tussen Fifth en Sixth Avenue, groeide uit tot de bakermat van de moderne muziek, waar elkaar kruisbestuivende geesten rijkelijk putten uit elkaars werelden: Oost-Europese en Joodse muziek vermengden zich met Italiaanse muziek en de jazz, zigeunermuziek uit de Balkan ontmoette lieflijke Engelse lovesongs. En dankzij invloeden uit de Afro-Amerikaanse cultuur ontstonden vrijgevochten dansstijlen als de shimmy, charleston, black bottom en lindy hop. Het Internationaal Danstheater toont je het multiculturele stadsleven vertaald in dans en muziek.