21-06-2016 Redactie Cultuuratlas Roosendaal

Fête de la Musique

Tijd: 20.00-23.00 uur
Entreeprijs: € 3,50
Kade 24
4703 GD Roosendaal

Sinds 2000 organiseert Alliance Française elk jaar op 21 juni het Fête de la Musique Française. Een sprankelende avond vol Franse muziek in het Kadehuis te Roosendaal door zangers en muzikanten. Allemaal amateurs, die belangeloos hun medewerking verlenen.

Het Fête de la Musique is overgewaaid uit Frankrijk. Als Maurice Fleuret, hoofd van de afdeling Muziek en Dans op het ministerie van Cultuur, leest dat meer dan 4 miljoen Fransen een muziekinstrument hebben (waarvan het merendeel op zolder ligt), droomt hij ervan ze allemaal de straat op te krijgen. In drie weken is de organisatie rond. Frankrijk gonst op 21 juni 1982 van de muziek. In parken, op pleinen, in scholen en ziekenhuizen, in musea, op stations. Sinds die eerste keer heeft het Fête de la Musique zich als een olievlek over de aardbol verspreid. In meer dan 125 landen verspreid over alle werelddelen, organiseren muziekliefhebbers elk jaar dit klinkende muziekgebeuren. En steeds op 21 juni, als een welkomstgroet aan de zomer, barst het feest weer los.

In veel landen is Alliance Française de motor achter dit muziekfestijn. Zo ook in Nederland. Roosendaal was in 2000 de eerste Nederlandse stad met een Fête de la Musique. De Alliance Française geeft iedereen die Franse muziek maakt elk jaar een podium in het Kadehuis.

Dit muziekfeest is voor leden van Alliance Francaise gratis