15-09-2019 Openluchttheater Nispen

Kunstmarkt

Tijd: 10.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Sprengepad 2
4709 BJ Nispen

De Kunstmarkt vormt dit jaar een onderdeel van het cultureel evenement Nispen Inspireert!. Het evenement heeft deze keer als thema ´De Kunst van Vrijheid´, een verwijzing naar het gegeven dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Nispen werd bevrijd.
Met het organiseren van een kunstmarkt in ´de Heerlijckheijd Nispen´ benadrukt Stichting Cultureel Nispen tevens de historische band tussen het dorp en de schilder Peter Paul Rubens. Zijn moeder was eigenaar van een buitenverblijf in Nispen, het verdwenen slotje Moerendaal. Uit bewaard gebleven correspondentie blijkt dat zij al wist dat Nispen een gemoedelijk dorp was, een prima plek om te leven. En een aantal eeuwen later is dat nog steeds het geval! Rubens staat niet alleen synoniem voor kunst maar ook voor de stad Antwerpen en een Bourgondische levensstijl.
De Kunstmarkt vindt plaats in en rond het Openluchttheater, Sprengepad 2 te Nispen tussen 10.00 en 17.00 uur. Op het parkeerterrein bij de Turftuin komen kraampjes waar kunstenaars hun werk te koop aanbieden. De entree is gratis.
In het openluchttheater zal tijdens de kunstmarkt een muzikaal programma met medewerking van Lad’sing, Los Perdidos en Autumn Dream worden aangeboden.