26-09-2019 De Kring

Het Zuidelijk Toneel

De achterkant van Roosendaal

Tijd: 20.00 uur
Entreeprijs: € 15,00
Oostelijke Havendijk 13
4704 AD Roosendaal

regie: Joris van Midde en Bram van der Kelen - tekst: A.H.J. Dautzenberg en Diederik Stapel - spel: Björn van der Doelen, Marcel Osterop, Erwin Boschmans, Mike Weerts, e.a. - Spel & tricking: Kelian Cieslak & Silvian Vasilda

Een drankje, een blowtje, een pilletje, een lijntje: het klinkt onschuldig. Gebruik jij wel eens wat? Drugs voorzien in een breed gedragen behoefte. De bijbehorende criminaliteit is een gevolg van onze diepe verlangens naar spanning en verdoving. In De Achterkant van Roosendaal duiken we dieper in de verborgen samenleving achter de drugscriminaliteit in deze stad.

Tieners die in de derde persoon spreken, mannen die het liefst zwijgen, een wijk met verschillende gezichten, een door spijt gepijnigde oude man. De Achterkant van Roosendaal is een collage voorstelling in vijf delen. Elk met een eigen kleur, een eigen karakter, maar samen vormen ze een spannend, thrillerachtig geheel.

De Achterkant van Roosendaal is niet waargebeurd. Het is geen pamflet, noch een preventieproject. Het verheerlijkt niets, velt geen oordeel en geeft geen antwoorden. Het stuk verwart en het stelt gerust, roept vragen op en levert gegarandeerd een goed gesprek op over broederschap, zwijgen én Roosendaal.

 

Op locatie

Deze voorstelling vindt plaats in graffitihal The Loods, Oostelijke Havendijk 13, Roosendaal. 
Exclusief consumptie.