17-10-2019 De Kring

Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera

Zwijnenstal (8+)

Tijd: 19.30 uur
Entreeprijs: € 3,75
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal

Tekst & regie: Marije Gubbels – compositie muziek: Thijs Borsten – live muziek: Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker – spel en zang: Ilse Warringa, Rop Verheijen (beiden bekend van De Luizenmoeder), Freek den Hartogh en Whitney Sawyer – vormgeving: Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink – lichtontwerp: Tim van 't Hof – regieassistent: Charlotte Ebers – zangcoach: Christoph Mac-Carty – decorbouw: Wouter Elzinga – techniek: Koen Kuipers en Tobias Matton

Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de gelukkige en altijd lachende dieren van de Dierenboerderij, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken ze op hun eigen land. Ze stellen hun eigen Regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is. Dus Knokker, het sterke paard, bouwt en sjouwt terwijl de slimme varkens Admiraal en Hagel heel belangrijke gesprekken voeren. Zonder De Mens is iedereen gelijk, toch?

Dan, opeens, verdwijnt Hagel. De Regels veranderen, zonder dat erover gestemd wordt. Waarom klinkt de muziek van de dieren steeds droeviger, ze zijn toch nog steeds eigen baas? En wie is dat onbekende schaap dat opeens verschijnt?

Zwijnenstal is een spannende, humoristische familievoorstelling met heel veel livemuziek. Over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.