22-09-2016 t/m 25-09-2016 Stichting Roosendaal Danst!

Roosendaal Danst!

Brengt Roosendaal in beweging

Tijd: Per dag verschillend
Entreeprijs: € 0,00
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september staat Roosendaal voor de derde keer compleet in het teken van dans tijdens Roosendaal Danst! De eerste twee edities waren een daverend succes. Uiteraard is ook dit jaar een inspirerend en gevarieerd programma samengesteld om Roosendaal als dansstad nog beter op de kaart te zetten. Jong en oud, professionals en amateurs en alle mogelijke dansvormen brengen de stad in beweging tijdens Roosendaal Danst!

Donderdag 22 september is alvast een voorproefje te zien in De Kring. Jelena Kostić brengt het indringende The Bold, The Bound & The Brittle met ongeremde dans en onverwachte zang. Maak kennis met Virginia: rigide, hard, ingehouden. Viviane: sarcastisch, spastisch en niet bang. En de anonieme V: zwijgzaam, op scherp als een tikkend explosief.
 

Vrijdag 23 september keert het concept De wereld rond in dans terug. De diversiteit van dans staat hierin centraal. Te zien zijn de Braziliaanse danser Aly Moreira met een solo, een preview van Cyclic van World of Dance en choreografieën van studenten van diverse dansopleidingen. Regionaal talent komt aan bod in een urban act van de HipHip Factory en een presentatie van de Dansprijs 2015 winnares Kyara Lampe.
’s Avonds kun je genieten van de eerste avondvullende dansvoorstelling van de bejubelde van oorsprong Zweedse theatermaker Jakop Ahlbom in samenwerking met de dansers van ICKamsterdam en indierockband Alamo Race Track. Ahlbom zet het originele Zwanenmeer radicaal naar eigen hand. Voorafgaand aan de voorstelling in De Kring is een gesprek met een van de makers.
 

Zaterdag 24 september vindt om 13.00 uur de officiële festivalopening plaats op het Tongerloplein. Nieuw dit jaar is de verdeling van de dag in drie blokken: twee in de middag en een ’s avonds. Tijdens deze blokken krijgen lokale dansscholen, dansstudenten en (semi-)professionals de kans zich te presenteren. In de middag is de humoristische hiphipvoorstelling Hip Hop Hoera te zien. In het avondprogramma keert World of Dance terug met de gehele voorstelling Cyclic en sluit Aly Moreira de avond af met een spetterende afterparty in sambasfeer.
 

Zondag 25 september, de slotdag, zijn tijdens koopzondag diverse dansacts te zien op locaties in de hele binnenstad. Als knallende afsluiter van het festival is op zondag de danswedstrijd. Overdag vinden de voorrondes plaats en ’s avonds is de finale in De Kring.