Over Cultuuratlas Roosendaal

Roosendaal en de kerkdorpen staan bol van cultuur. Of het nu om festivals, stadswandelingen, optredens of verrassende exposities gaat: het culturele leven bloeit hier enorm. Of iemand zich nu professioneel of als amateur met cultuur bezighoudt, cultuur aanbiedt of juist afneemt; iedereen die cultuur actief liefheeft, is een culturist!  Er wordt gerepeteerd, lesgegeven en opgetreden. Er gebeurt veel, zoveel dat je soms door alle activiteiten het "landschap" niet meer kunt zien.

Hiervoor is CultuuratlasRoosendaal.nl ontwikkeld. Cultuuratlas Roosendaal is een online platform voor Roosendaalse culturisten. Deze digitale omgeving brengt zowel professionele als amateur cultuuraanbieders en -liefhebbers uit de gemeente Roosendaal in kaart en maakt het gemakkelijk elkaar te ontmoeten. Zowel online als offline. 

Online: de website
De website www.cultuuratlasroosendaal.nl is voor iedereen toegankelijk. Ben je op zoek naar een pianojuf in de buurt of wil je zelf danslessen aanbieden, dan meld je je aan als culturist. Op de Cultuuratlas Roosendaal kun je een prikbord- of agendabericht plaatsen, een filmpje van je laatste uitvoering laten zien of je nieuwe plan presenteren waarvoor je nog op zoek bent naar nieuwe partners. Alles overzichtelijk en professioneel gepresenteerd op een website die uiteraard toegankelijk is voor een breed publiek.

Offline: op locatie Cultuur Cafés
Het platform voor culturisten nodigt uit om nieuwe initiatieven op te zetten en dat vraagt meer dan alleen een online ontmoetingsplaats. Op verschillende locaties in de gemeente Roosendaal worden daarom Cultuur Cafés gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen ervaringen worden uitgewisseld en plannen gesmeed. Deze combinatie van online via de website en offline via de cafés stimuleert culturisten om samen een verrassend aanbod te ontwikkelen. 

Redactie
De redactie bestaat uit culturisten uit verschillende disciplines. Zij speuren naar de meest bijzondere onderwerpen die door de andere culturisten worden voorgedragen voor het blok ‘Uitgelicht’ op de thuispagina van www.cultuuratlasroosendaal.nl. Het laatste nieuws, foto's, filmimpressies en blogberichten komen dan prominent in beeld. Wil je meewerken aan de Cultuuratlas Roosendaal, ben je schrijver, filmer of fotograaf dan is ‘Uitgelicht’ voor jou de plek. Neem dan contact op met de webredactie.