Profiel

Stichting ROOS

Actief binnen , Roosendaal

  0 leuks     0 reacties
Organisatie

Over deze organisatie

Stichting ROOS organiseert jaarlijks de Culturele Manifestatie. Culturele organisaties krijgen de gelegenheid zich te presenteren in en om de schouwburg.

Voor de theaterproducties neemt ROOS het initiatief. De stichting zoekt een regisseur, componist, schrijver[s], zangers, dansers en spelers en zorgt ook voor muzikale ondersteuning. Zij gaan in opdracht aan de slag. De financiën worden door het bestuur gegenereerd uit subsidies, sponsoring en bijdragen in natura. ROOS faciliteert de randvoorwaarden die voor een dergelijke productie nodig zijn.

Met raad en daad ondersteunt ROOS op verzoek ook andere verenigingen bij de organisatie van hun uitvoeringen. Denk hierbij aan de organisatie van Rondo[m] Roosendaal, 6 thematische uitvoeringen op locatie in de kernen die tezamen Roosendaal vormen.

Het Roosendaals Symfonie Orkest bracht in 2014 in samenwerking met diverse organisaties uit de dorpen bekende muziekstukken en ook een speciaal voor die locatie gecomponeerd muziekstuk ten gehore. Het geheel werd omlijst door gedichten en schilderwerken, ook geënt op de locatie, van dichters en kunstschilders uit Roosendaal. Tijdens de afsluitende manifestatie werden in de schouwburg alle composities nogmaals gespeeld werden gedichten voorgedragen en was er een expositie van de schilderwerken.

Locatie

Actief binnen
- Roosendaal

Contact

  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer